Marijke Boes

Anderen over wandelyoga bij Marijke

Janke, wandelyoga:

Nogmaals dank voor de fijne yoga ervaring van gister tijdens de wandelyoga. Het was fijn om te merken dat het mij goed doet.  Het bracht mij een stukje rust en besef om even stil te staan bij het moment. Een moment om even niks te moeten maar vooral met jezelf bezig te zijn.

Paulien, wandelyoga workshop:

Dankzij Marijke had ik een onvergetelijke 54-ste verjaardag in coronatijd door met vriendinnen een wandelyogasessie te boeken. Ik had nog nooit aan wandelyoga gedaan en vond de oefeningen heel verrassend en prettig, Marijke is een hele fijne, goede lerares die precies de juiste snaar wist te raken en een hele fijne, goede sfeer neerzette . De hele entourage van de mooie natuur in herfsttinten was ook helemaal top. Echt een verjaardag om nooit te vergeten. Dank je wel Marijke! Ik ga zeker vaker mee met de wandelyoga.

Gicella, wandelyoga voor yogadocenten:

Het was veel meer dan dat ik verwacht had. Dankjewel voor de fijne positieve middag. Ik zat met een grote glimlach achter het stuur terug naar huis.
wandelyoga
Marijke Boes
wadlopen in stilte
mindfull
yoga
Wandelyoga op het Wad

Over Marijke

Mijn naam is Marijke Boes. Ik ben geboren (1964) in het noorden van Drenthe, tussen de hunebedden van Noordlaren en Midlaren. Wij wonen op het platteland in het midden van Drenthe. Ik houd van wandelen, over de hei, de esgronden, in het bos en langs prachtige beekjes. In de natuur zijn, is helend voor mij. Als de ondergrond en de temperatuur het toelaten, loop ik op blote voeten. 

De natuur geeft altijd cadeautjes: het zonnestraaltje dat doorkomt tijdens de ontspanning of het reetje dat langskomt tijdens een yogaoefening in het bos. Buiten tussen de bomen in het groen, met maximale hoeveelheid zuurstof is onze natuurlijke omgeving. Hier is het makkelijker om yoga te beleven, in de natuur zijn we vanzelf al dichter bij onszelf.

Werkzame leven

Ik heb niet altijd gewerkt in gezondheid/welzijn beroepen. Integendeel, ik werkte in de ICT, een omgeving waar werken met het hoofd: analyse en planning, belangrijk is. Ik heb bij bijna alle grote bedrijven en overheidsinstellingen in het Noorden gewerkt. Allemaal analyses van processen voor grote automatiseringsprojecten om systemen te maken die bedrijfsprocessen en wetgeving ondersteunen, maakte ik. Kan je me nog volgen? 

BOEM…

Tot ik begin 2016 uitviel, mijn geheugen werkte niet meer, … burn-out/bore-out/overgang/slaapgebrek/bijnieruitputting het kan van alles geweest zijn. Het resultaat van jarenlang slecht voor mezelf zorgen: veel ballen hoog houden, ongezond eetgedrag, weinig beweging, mezelf niet belangrijk vinden. Ik had het eigenlijk zelf niet in de gaten. Ik was gestrest, angstig, bang om te veranderen…

Verandering

Vanaf dag 1 wist ik met mijn hele wezen dat deze uitval mijn redding was, mijn kans om te veranderen, ik had niks te verliezen, alleen maar te winnen. Met vallen en opstaan: anders eten, mediteren, wandelen, persoonlijke ontwikkeling boeken lezen, gecoacht worden en allerlei workshops volgen, heb ik me ontwikkeld tot “Marijke 2.0”, of eigenlijk meer “Marijke zoals bedoeld”. Van analyseren naar voelen. Steeds meer een beetje terug bij mezelf, van hoofd naar hart en bekken. 

Parallel aan dit proces van vallen en opstaan heb ik me professioneel ontwikkeld tot:

  • Holistische leefstijl coach
  • Sportmasseur
  • Fitness instructeur
  • Yoga docent, Kundalini en Yin yoga

Wandelyoga

De wandelyoga is eigenlijk als vanzelf ontstaan uit de combinatie van twee van mijn passies, wandelen in de natuur en yoga. Elke week een nieuwe wandeling met yoga en mindfull oefeningen.