Fluweel in de oren

Het had voor het eerst na meer dan een jaar weer een keer gesneeuwd, niet veel, maar toch zoveel om je helemaal dat blije uitgelaten speelse sneeuwgevoel te geven. Deze zondagochtend hadden we wandelyoga op het Hijkerveld. Voordat je echt op het veld bent, loop je door een stukje bos. Hier deden oefenden we de vuurademhaling. Het fijne van de vuurademhaling vind ik, dat als je hem een tijdje hebt gedaan en je houdt daarna je adem even vast, ademt weer uit, houdt dan je adem even uit…… tot dat moment dat de inademing zich vanzelf weer voorzichtig aandient……. is het even helemaal stil in het hoofd. Leeg, ruimte, geen gedachtes.

Op dat moment kwam het voorzichtige geluid van kleine vogeltjes, die wellicht ook van de eerste sneeuw sinds tijden genoten, bij mij binnen. Alsof mijn oren door fluweelzachte zijde gesteeld werden.

Wandelyoga in de sneeuw op het Hijkerveld

Leave a Comment

Your email address will not be published.