Groot onderhoud

wandelyoga hooghalen assen Drenthe yoga kundaliniyoga MarijkeBoes leefstijlcoach wandelcoach yinyoga stress ontspannen burn-out
Groot onderhoud

Het is niet altijd alleen maar alles leuk en fijn bij de wandelyoga. Vandaag was het zo’n les. Ons lichaam heeft net als huizen en machines zo nu en dan een onderhoudsbeurt nodig. “General maintenance”, oftewel groot onderhoud stond op het programma. Dit is een set met 12, soms pittige oefeningen. Ik had ze over de hele wandeling verdeeld, dus afwisselend een oefening en een stukje wandelen ter ontspanning.

Als lokatie had ik het bos uitgekozen waar ik het afgelopen voorjaar de fitness wandelingen deed. Achteraf had ik pas in de gaten hoe toepasselijk dit was. In de set zaten jumping jacks, verschillende squats, boks- en trekbewegingen. Oefeningen die ook prima in een fitness set passen.

Bij dit soort sets loop je vaak tegen weerstand op, pff, zucht, “ik dacht dat yoga leuk en ontspannen was” dat soort gedachten. Is het het lichaam dat protesteert, dan mag (moet) je luisteren en rustig aan doen, maar is het de geest die protesteert, dan is het toch de uitdaging om even door te zetten! De 10e oefening is “relax”, we zijn er maar niet bij gaan liggen. Staand ontspannen, visualiseren dat je ligt en je helemaal ontspant is wel weer een mooie ontdekking.

Uiteindelijk gaat iedereen goed onderhouden, voldaan en ontspannen naar huis en kunnen we er weer een week tegenaan.